Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ



Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ανελέητη επίθεση του συστήματος στα εργατικά στρώματα. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν έχουν προηγούμενο. Είναι πιο σκληρά κι από όσα έχουμε ζήσει εδώ και 1 χρόνο, με την κατεδάφιση εργατικών δικαιωμάτων δεκαετιών. Νέα μείωση μισθών στο δημόσιο κι απολύσεις, αύξηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, κλείσιμο ΔΕΚΟ, ξεπούλημα λιμανιών, Ταχυδρ. Ταμιευτηρίου και Ταχυδρομείων, ΔΕΗ και Αγροτικής, κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων και ανεργίας, αύξηση φορολογίας σε μισθωτούς, μείωση επικουρικών και ΕΚΑΣ, μείωση εφάπαξ, αύξηση τελών ΙΧ, αύξηση πετρελαίου.. και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ήδη κλείνουν νοσοκομεία και ΑΕΙ βάζουν λουκέτο επειδή δεν έχουν χρήματα. Η ανεργία πλησιάζει το 20%, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται, πολλοί δουλεύουν μόλις 3-4 μέρες με μειωμένο μισθό. Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί, η εγκληματικότητα το ίδιο. Όλα αυτά είναι απόρροια της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις τους, η Τρόικα και τα απανωτά μνημόνια.

Δεν πάει άλλο! Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να υπάρξει απεργιακό black out και συντονισμένος αγώνας όλων των ΔΕΚΟ που πηγαίνουν είτε για ιδιωτικοποίηση είτε για νέα μείωση μισθών και απολύσεις. Πρέπει να συναντηθεί το μεγάλο κύμα οργής που ξεχειλίζει στην πλατεία Συντάγματος από τους χιλιάδες λαού, με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κι εργατικό κίνημα, σε ένα ευρύ μέτωπο που θα εκδηλωθεί άμεσα με καταλήψεις στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο, καθημερινές διαδηλώσεις, απεργίες με προοπτική κλιμάκωση κι απεργία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι ανάγκη να συζητήσουμε άμεσα πώς θα δράσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας αλλά και πώς θα προβάλουμε όλοι κοινές θέσεις, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αυτών των κλάδων. Καλούμε τις εργατικές συλλογικότητες αλλά και κάθε εργαζόμενο μεμονωμένο που συμφωνούν με μια ριζοσπαστική δράση στους χώρους των ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τράπεζες, συγκοινωνίες, ΕΛΤΑ, αεροδρόμιο, ΔΕΚΟ κλπ) σε ανοιχτή σύσκεψη τη Τετάρτη 8/6 στις 6.00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας 2ος όροφος, Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου.


ΕΑΣ ΕΘΕΛ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου