Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ANEΞAPTHTA KI ENANTIA ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση – ανεξάρτητη διαδήλωση, το Σαββάτο 10 Σεπτέμβρη, 6 μμ, Καμάρα, Θεσσαλονίκη
& την συνάντηση-συνέλευση της πρωτοβουλίας για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα των εργατών, τη Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, 10 πμ, ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι, μετανάστες, άνεργοι

 Πάρτε μαζικά μέρος στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση- διαδήλωση, στις 10/9 στην Καμάρα, για να παλέψουμε ενωμένοι για την ανατροπή της κυβέρνησης, το διώξιμο της τρόικας και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.

Η νέα ύφεση, και  η πορεία προς μια μεγάλη κάμψη της οικονομίας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγαλύτερη και από εκείνη που γνώρισε ο πλανήτης του 1929, είναι αδύνατον να αποτραπεί με τα μέτρα που παίρνουν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Στην  Ελλάδα, στην πιο χρεοκοπημένη καπιταλιστική χώρα στον κόσμο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ή μια κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας (με εκλογές ή χωρίς) θα συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων ληστεύοντας τους εργαζόμενους προς όφελος των τοκογλύφων και θα οργανώνει τις κρατικές ορδές καταστολής ενάντιά μας. Απάντησή μας πρέπει να είναι η ενότητά μας στην πάλη για την ανατροπή. 

Η ταξική ενότητα των εργατών, μέσα στα σωματεία, η ενότητα όλων των εργατών, μονίμων, συμβασιούχων ελαστικά απασχολούμενων, ελλήνων και ξένων αλλά κυρίως η ενότητα και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων και ανέργων, μέσα από κοινές επιτροπές και δράσεις, είναι προϋπόθεση για την νίκη.Η ταξική ενότητα των εργατών πρέπει να σφυρηλατηθεί, πολιτικά:

§         ενάντια στους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που υποτάσσουν τους εργάτες στο αστικό κράτος και τα αφεντικά, προωθώντας την πολιτική της Ε.Ε και του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου.

χωρίς να υποτάσσεται και να αφοπλίζεται:

§         από αυτούς που σαμποτάρουν κάθε ανεξάρτητη δράση των εργαζομένων, οργανωτές των ηττών, υποτάσσοντας κάθε επαναστατική δράση των εργατών στα όρια της αστικής νομιμότητας και σε μικροκομματικά-κοινοβουλευτικά οφέλη (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) 

§         από αυτούς που κριτικάρουν τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά ζητούν μια καπιταλιστική ΕΕ με ανθρώπινο πρόσωπο

§         αλλά και από  αυτούς που σπέρνουν αυταπάτες ότι οι εργάτες με  ¨πολιτικό εκβιασμό ενάντια στην κυβέρνηση¨ ή με ¨ρήξεις¨ μπορούν να πετύχουν νίκες, σπέρνοντας τη σύγχυση για έξοδο από την ΟΝΕ και το ευρώ αλλά με μια αστική κυβέρνηση επικεφαλής .

Ο μόνος δρόμος είναι η ανεξάρτητη από το κράτος και την εργοδοσία συγκρότηση των πιο μαχητικών στοιχείων της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, η πάλη για γενική πολιτική απεργία ανατροπή της κυβέρνησης και εργατική εξουσία H Αραβική επανάσταση ήταν η αρχή. H συνέχεια θα είναι, πολύ πιθανόν, η κοινωνική έκρηξη και εργατική επανάσταση στην Ευρώπη, όπως δείχνουν τα σημάδια με τις αλλεπάλληλες γενικές απεργίες, τα κινήματα των πλατειών και πρόσφατα η νεολαιίστικη κοινωνική εξέγερση στη Βρετανία.

·         Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους με μισθούς αξιοπρέπειας, παιδεία, ασφάλιση και υγεία

·         ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩN ΜΝΗΜΟΝΙΩN

·         Κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλη διάδοχη αστική κυβέρνηση, έξω η Τρόικα. Οχι στις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

·         ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ –ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ  ΖΩΗ  ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

·         Οργάνωση της πάλης για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων για:

ü       Διαγραφή του δημοσίου χρέους και των ιδιωτικών χρεών των εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων εργατών, ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚKΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ü        Εθνικοποίηση των τραπεζών όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας και επανεθνικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο

·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ  ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

·         ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΒΑΣΗ.
Πρωτοβουλία για  Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου