Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Πρέπει να αποφύγουμε την πλήρη απαξίωση του σωματείου, που προωθούν με τις πολιτικές και πρακτικές τους οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, με θεατή το ΠΑΜΕ. Για τρίτη φορά η Γ.Σ του σωματείου της ΛΑΡΚΟ δεν πραγματοποιήθηκε, από έλλειψη απαρτίας. 50 μόνο εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και αν είναι αλήθεια ότι το Δ.Σ πάλεψε για την πραγματοποίηση της συνέλευσης αλλά ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε, αυτό οφείλεται στην πολιτική που ακολουθούν χρόνια τώρα οι συνδικαλιστές κυρίως της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Για χρόνια τώρα, από τον καιρό που η ΛΑΡΚΟ εντάχθηκε στον ΟΑΕ, οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τα πάρε  - δώσε με την εξουσία των παρατάξεων που γινόταν για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά με προσλήψεις και προαγωγές. Αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί μεταξύ συνδικαλιστών και υπουργών που αναλάμβαναν μέσω ενός διορισμένου προέδρου την διαχείριση της εταιρείας. Μέσω αυτού του διαχειριστή ο εκάστοτε υπουργός σε συνεννόηση με το σωματείο «ταχτοποιούσε» τους ημέτερους και τα προσωπικά συμφέροντα των συνδικαλιστών. Η συναλλαγή συνδικαλιστών και υπουργών έγινε τόσο μεγάλη που οι αλλαγές στην κυβέρνηση φέρνουν και τις αντίστοιχες αλλαγές στο σωματείο. Ψηφίζοντας οι εργαζόμενοι άνθρωπο που είναι μες στα πράγματα για να τακτοποιηθεί ο ίδιος ή το παιδί του. Αυτό το γεγονός συντηρούσε μέχρι τώρα αυτές τις ηγεσίες. Οι πρακτικές συνδιαλλαγής που ανέπτυσσαν οι κυβερνήσεις με τους συνδικαλιστές διαμόρφωναν την βάση για την διατήρηση των πρώτων στην εξουσία. Μέσω αυτής της τακτικής προσπαθούν σήμερα να στηρίξουν τη συνενοχή της εργατική τάξης με το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε». Στην πραγματικότητα το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην δουλειά γίνονταν αντικείμενο αισχρής εκμετάλευσης από την εξουσία.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι
Τώρα όμως αλλάζουν τα πάντα, όλα είναι υπό αμφισβήτηση, προαγωγές, προσλήψεις, ακόμα και το μεροκάματό μας. Η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων και τραπεζιτών. Η ιδιωτικοποίηση αφαιρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια των συνδικαλιστών για να συνεχίσουν τις παλιές τακτικές τους. Όσο και να προσπαθούν να πείσουν τους εργάτες ότι θα κάνουν «προσλήψεις» τον Σεπτέμβριο όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι μια απάτη.

Οι  εργαζόμενοι δεν έχουν εμπιστοσύνη και κανέναν λόγο πλέον να στηρίζουν αυτές τις παρατάξεις. Ο αγώνας για την σωτηρία της ΛΑΡΚΟ πρέπει να στηριχτεί στις παραδόσεις των αγώνων του 77 που είχε φέρει τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ στην πρώτη γραμμή των αγώνων του εργατικού κινήματος. Σαμποτάρουν την συνέλευση γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να την ελέγξουν. Το παραμάγαζο που μοίραζε ρουσφέτια χρεοκόπησε. Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες, και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να είναι θεατές. Είναι ώρα για αγώνες.

·         Η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει

·         Καμία θέση εργασίας δεν θα χαθεί

·         Καμιά κατάκτηση των εργαζομένων δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

Χωρίς την πάλη για την ανατροπή αυτών που μας στερούν την ζωή μας δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μια αξιοπρεπή ζωή.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου