Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΥΤΙΑΝΗ

ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - Π. Ε. Κ. Ο. Π.
Γ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48 β
Τηλ. ΦΑΞ.: 2108221083

Κινητά: 6973837993, 6978865730, 6974029211

email: Pekop1999@gmail.com, http://pekop.wordpress.com/

ΑΘΗΝΑ:  27-3-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  ΚΥΤΙΑΝΗ
Συναδέλφισσες -οι,

Σήμερα Τρίτη (27 Μαρτίου) και ώρα 10 το πρωί ολοκληρώθηκε η τριμερής διαδικασία στην επιθεώρηση εργασίας Αγ. Παρασκευής στην οποία είχε προσφύγει η συνάδελφος Παρασκευή Κυτιάνη μετά την απόλυσή της από την εταιρεία ΦΑΣΜΑ Α.Ε.  λόγω της συνδικαλιστικής δράσης της στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου εργαζόταν .

Στην σημερινή συζήτηση εκτός από το Δ.Σ. της ΠΕΚΟΠ και του δικηγόρου του σωματείου παρευρέθησαν και κατέθεσαν το μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ συνάδελφος Αβραμίδης Κώστας και το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», η συναδέλφισσα Λίτσικα Άννα.

Ιδιαίτερα η συναδέλφισσα   Άννα Λίτσικα με την ιδιότητά της σαν εργαζόμενη στο ίδιο νοσοκομείο όπου εργάζονταν και συναδέλφισσα Παρασκευή Κυτιάνη, ήταν καταπέλτης για τις θέσεις της εργοδοσίας καταθέτοντας την προσωπική της εμπειρία από την συνδικαλιστική δραστηριότητα της Παρασκευής. Κατέθεσε μάλιστα έγγραφο υπογραμμένο από όλους τους εργαζόμενους του τμήματος που εργάζονταν η Παρασκευή και που διέψευδαν τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας.

Οι συνάδελφοι και το Δ. Σ. της ΠΕΚΟΠ αναφέρθηκαν στην γνωστή από χρόνια συνδικαλιστική δραστηριότητα της συναδέλφου μας στον χώρο του  νοσοκομείου, αλλά και γενικότερα στο πλαίσιο της ΠΕΚΟΠ, με αποτέλεσμα να καταγραφεί η άποψη της Επιθεώρησης πως: «κρίνει ότι η συναδέλφισσα Κυτιάνη ασκεί νόμιμα και ελεύθερα συνδικαλιστική δράση για το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο για το άτομό της,  γιαυτό η απόλυσή της δύναται να συνδεθεί με την ιδιότητα της ως συνδικαλίστριας και απορρίπτει τους ισχυρισμούς της εταιρείας για  αυτήν ως πλημμελή εκπλήρωση των καθηκόντων της και περί ατομικού συμφέροντος συνδικαλισμό.»

Η απόφαση της επιθεώρησης δικαιώνει την άποψη πως η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο των εργαζόμενων. Αξίζει να συγκρουστεί κανείς με τον επίσημο συμβιβασμένο συνδικαλισμό που σιωπά αμήχανα μπροστά στο σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απολύσεις.

Αυτό είναι μάθημα προς όλους όσοι συνεχίζουν να παραμένουν προσκολλημένοι σε οποιεσδήποτε αγκυλώσεις .

Η νίκη της Παρασκευής Κυτιάνη είναι νίκη όλων των εργαζομένων, η οποία μαρτυρά πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να   τα αλλάξουμε όλα. 

ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς το Δ.Σ. του σωματείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου