Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ


Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, φέρνουν νέα καθήκοντα και νέες ευθύνες μπροστά στην εργατική τάξη.  Η  «υπόσχεση» του Σαμαρά πως η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που θα σχηματιστεί κάτω από αυτόν, θα τηρήσει όλες τις μνημονιακές συμβάσεις προς τους διεθνείς πιστωτές, σημαίνει με απλά λόγια, ένταση της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης που γεννά συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής. 

Καμιά όμως στρατηγική της όποιας κυβέρνησης εντός του συστήματος, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το καταστροφικό τσουνάμι που καταφθάνει από την Ευρώπη, από την καταρρέουσα Ισπανία, την Ιταλία και αλλού, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στην Ευρωζώνη και δυναμίτη στα θεμέλια του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

Την ίδια στιγμή, οι «εκπρόσωποι» της εργατικής τάξης, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κάθε απόχρωσης -μαζί κι οι παλιές μορφές οργάνωσης των εργαζομένων- βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης, ανίκανες κι απρόθυμες να εγείρουν τον παραμικρό αγώνα και διεκδίκηση. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δε, αφαιρεί από τα χέρια των γραφειοκρατών και το τελευταίο χάρτι διαπραγμάτευσης καθιστώντας τους άχρηστους ακόμα και για τους πάτρωνες τους. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αναδύεται όσο ποτέ η ανάγκη της ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης, της αυτό-οργάνωσης της σε νέες μορφές οργάνων μάχης. Επιτροπές δράσης και Κέντρα Αγώνα πρέπει να δημιουργηθούν για να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης για την συντριβή του καπιταλισμού.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση, η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί κάθε αγωνιστή εργαζόμενο κι άνεργο, κάθε εργατικό σχήμα και συλλογικότητα σε Παναττική Συνάντηση στο ΕΚΑ, την Τετάρτη 27/6 στις 18:30. Να συζητήσουμε τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας για την υπόθεση της τάξης μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, Ε.Κ.Α., ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6, 18: 30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου