Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κατόπιν εορτής, 24ωρη αύριο (8/2) ατην Ομοσπονδια του ΙΚΑ. Σε κατάληψη από εργαζόμενους η Διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ  ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η ώρα της αλήθειας με τις απολύσεις των 500 εργαζομένων από το ΙΚΑ

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,
Οι καθησυχαστικές δηλώσεις Βρούτση, Μανιτάκη, Σπυρόπουλου και της συνδικαλιστικής μας γραφειοκρατίας, όπως είχαμε επισημάνει, αποδείχτηκαν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων στο ΙΚΑ με τις απολύσεις των 500 εργαζομένων της προκήρυξης 9Κ.
Αποτελεί συνειδητή παραπλάνηση και ψέμα ολκής ότι πρόκειται για ένα νομικό θέμα που κρίθηκε στα δικαστήρια. Οι επιτυχόντες για το ΙΚΑ της 8Κ δεν προσλήφθηκαν ποτέ εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων και των περίφημων αναλογιών 1 προς 5 και άτυπα 1 προς 10. Οι επιτυχόντες για την Αγροτική Τράπεζα της 9Κ προσλήφθηκαν με νομοθετική ρύθμιση εξαιτίας της κατάρρευσης των δημοσίων οργανισμών από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις και το κύμα πανικού που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Και στις δυο περιπτώσεις, υπεύθυνες παραμένουν οι κυβερνήσεις, οι διορισμένες διοικήσεις και το θέμα παραμένει άκρως πολιτικό που η βάση είναι η χρεοκοπία του καπιταλισμού και η πλήρης αδυναμία του να λειτουργήσει παρά μόνο για λογαριασμό των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Τα ψίχουλα που έπεφταν κάτω από το τραπέζι για τους εργαζόμενους έχουν μετατραπεί σε ανθρώπους που πέφτουν από τα μπαλκόνια όπως έγινε με την πρόσφατη αυτοκτονία και στο ΙΚΑ Βόλου.
Γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Διοικητές, Μανιτάκηδες, Βρούτσηδες και σια που υποσχέθηκαν ότι θα βρουν…λύση, ξέχασαν να ρωτήσουν τους επίτροπους του ΔΝΤ που έχουν εγκατασταθεί στο ΙΚΑ.  Όλες οι υποσχέσεις για μετά θάνατο δικαίωση στα δικαστήρια είναι μια απάτη και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ πρέπει να απαιτήσουν τη πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, την εκλογή απεργιακών επιτροπών για τη περιφρούρηση του αγώνα, ενότητα με όλους τους κλάδους που μπαίνουν στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τη τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, απορρίπτοντας το επιχειρησιακό σχέδιο του ΙΚΑ που βάζει λουκέτο σε δεκάδες καταστήματα κι εξαφανίζει το ΙΚΑ μέσα σε 2 χρόνια  αλλά και πλήρη απόρριψη των μνημονίων κοινωνικής καταστροφής.
Η υπεράσπιση των υπό απόλυση συναδέλφων μας δεν περνά απλά από μια κλαδική 24ωρη απεργία την εποχή της καπιταλιστικής χρεοκοπίας, όπως έχει δείξει ο αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, στους ναυτεργάτες που τελικά επιστρατεύτηκαν υπό το φόβο μιας γενικευμένης εξέγερσης. Ούτε καν με την επικείμενη 24ωρη απεργία στις 20/2 των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Οι απεργιακές μορφές που έχουν επιλεχτεί μέχρι σήμερα (24ωρες διάσπαρτες απεργίες, απομονωμένοι κλαδικοί αγώνες κλπ) δείχνουν την απόλυτη συνενοχή των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών και προσχώρηση στην υιοθέτηση των Μνημονίων.
Το ΔΣ του συλλόγου μας που παραπαίει από το Δεκέμβρη με τις αλλεπάλληλες αλλαγές, μετά την αντικατάσταση και του προέδρου και τη διαρκή ανασύνθεση των μελών του, έχει προσχωρήσει κατά πλειοψηφία στην άποψη της τυπικής διαμαρτυρίας και του σεβασμού …στις δικαστικές αποφάσεις.
Μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τη τύχη του στο σημερινό ΔΣ; Σίγουρα όχι. Μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τη ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ή την ΑΔΕΔΥ όταν έχουν παρακαμφθεί οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, όταν δεν υπάρχει κανένα σχέδιο παρά μόνο ίσως το «να σώσουμε ότι μπορούμε;» Με το καλημέρα το 2013 έσβησε επιδόματα και δώρα ενώ η εκτεταμένη φοροληστεία συνεχίζεται. Παρά το γεγονός ότι Ομοσπονδιες και ΑΔΕΔΥ μπορούσαν να παραλύσουν τη κυβέρνηση, η γραμμή που αναπτύσσουν είναι της πλήρους προσαρμογής στη γραμμή των μνημονίων αλλά με …αγωνιστικές κορώνες.
Ας το καταλάβουν όλοι (Κυβέρνηση και συνδικαλιστές) μια και καλή. Είτε με δικαστικές αποφάσεις ταρτούφων δικαστών, είτε χωρίς, για τους εργαζόμενους οι απολύσεις είναι παράνομες! Νόμιμες είναι μόνο οι ανάγκες των εργαζόμενων. Παράνομοι είναι αυτοί που λήστεψαν το λαό για να πληρώσουν τους τοκογλύφους και αποψίλωσαν τους εργαζόμενους από στοιχειώδη δικαιώματα.
-         Να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΙΚΑ.
-         Να προσληφθούν άμεσα και να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού Κ8.
-         Να καταργηθούν οι περιορισμοί στις προσλήψεις. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι αντιδραστικές «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Αγώνας για διέξοδο από την καταστροφή.
-         Οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να φύγουν όλοι και να αναλάβουμε οι          εργαζόμενοι τη τύχη της ζωής μας.
7/2/2013
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου