Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ: Πέμπτη 28 Μάρτη 2013 Αθήνα 12πμ Ομόνοια / Βόλος, 10.30πμ, πλ. Πανεπιστημίου



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
Αθήνα 12πμ Ομόνοια,
Βόλος, 10.30πμ, πλ. Πανεπιστημίου
 
Όλοι οι εργάτες του μετάλλου ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με μια δυνατή γροθιά, να γκρεμίσουμε μνημόνια, τρόικα, αστικές κυβερνήσεις, αφεντικά!

Συνάδελφοι στο Μέταλλο,

Η Ομοσπονδία στο Μέταλλο (ΠΟΕΜ) μετά από 3 χρόνια μνημονιακής καταστροφής κήρυξε 24ωρη κλαδική απεργία και καλεί όλους τους εργάτες στο μέταλλο στην Αθήνα για να υπερασπιστεί δεδουλευμένα, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, λουκέτα (μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ναυπηγεία κλπ), ιδιωτικοποιήσεις (ΛΑΡΚΟ, ΕΑΒ κλπ).
Παρά τη τουφεκιά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕΜ που «ξέχασε» να στηρίξει τους απεργούς εργάτες της χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, που δεν έχει προτείνει τίποτα σε άλλες περιπτώσεις παρά μόνο να τα «βρει η εργοδοσία με τους εργάτες, η οποία εκμεταλλεύεται τη κρίση», μια είναι η αλήθεια: Ο κλάδος του μετάλλου έχει βρεθεί στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης και ύφεσης και μετρά χιλιάδες άνεργους εργάτες κι άλλους τόσους απλήρωτους εργαζόμενους, με εκ περιτροπής και μαύρη εργασία. Η ΠΟΕΜ «ξεχνά» το κύριο καθήκον της σήμερα: Για να πληρωθούν δεδουλευμένα, να υπερασπιστούμε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα πρέπει να ανατραπεί η τροϊκανή κυβέρνηση και να διαγραφεί πλήρως το καπιταλιστικό χρέος, να ακυρωθούν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις. Κάθε προσπάθεια «μικρών νικών» είναι αποτυχημένη από χέρι χωρίς αυτό το κεντρικό καθήκον.
Η Κυπριακή χρεοκοπία δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: Τίποτα δεν πρόκειται να μείνει όρθιο προκειμένου να διασωθεί το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και το διεθνές χρηματοπιστωτικό του σύστημα. Ο «ξαφνικός» θάνατος είναι πανταχού παρόν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Όμως, κάθε προσπάθεια διάσωσης της καπιταλιστικής ΕΕ, παρά τις οπισθοχωρήσεις της εργατικής τάξης, η κοινωνική έκρηξη βρίσκεται μπροστά μας και όχι πίσω μας. Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου (Γιούνκερ) δήλωσαν με πανικό ότι η ύφεση και η ανεργία των νέων θα προκαλέσει ευρωπαϊκή εξέγερση και επανάσταση.
Γι αυτό οι καθησυχαστικές δηλώσεις της μνημονιακής κυβέρνησης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ), των τροϊκανών (ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ) περί «ανάπτυξης» είναι ένα παραμύθι χωρίς τέλος που αναπαράγεται από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία μέσα στις γραμμές της εργατικής τάξης με το σλόγκαν «αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές»!! Το παραμύθι πηγαίνει πακέτο με το καθεστώς του κράτους έκτακτης ανάγκης, που χρησιμοποιεί το γκλομπ του Ματατζή, το όπλο της επιστράτευσης απεργών, των  δικαστικών διώξεων και το λεπίδι των ναζιστών χρυσαυγιτών.
Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ, αναβαπτισμένη από το πρόσφατο συνέδριό της, μαζί κι η ΠΟΕΜ, έχουν προσχωρήσει στο «αναπόφευκτο» των μνημονίων. Μπορεί να πιστέψει κανείς, ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θέλει να αγωνιστεί για τη κατάργηση των μνημονίων ή να υπερασπιστεί την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που λήγουν εντός λίγων ημερών, όταν η ίδια έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο εργοδότη ενοικίασης ανέργων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας;
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θέλει να στείλει τη κυβέρνηση στα δικαστήρια για μετά θάνατον δικαίωση, σπρώχνει τις εργατικές αντιστάσεις (απολύσεις, λουκέτα, μειώσεις μισθών) σε τυπικές διαμαρτυρίες, εξαντλώντας τους αγώνες αποκλειστικά σε ….μηνύσεις, δεν ενώνει τους αγώνες, με μοναδική της σκέψη τη διανομή των θέσεων στα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όσοι εγκαταλείπουν το επίσημο γραφειοκρατικό καράβι προς τα αριστερά, είτε είναι η ρεφορμιστική, είτε η αντικαπιταλιστική αριστερά, αναπαράγουν τους όρους και τη πολιτική της γραφειοκρατίας αλλά με πιο … μαχητικό τρόπο..
Όλες οι μορφές πάλης, που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα (24ωρες, 48ωρες, κλαδικές απεργίες, συλλαλητήρια κλπ) έχουν εξαντληθεί και αποκαλύπτουν στη συνείδηση των άνεργων και εργαζομένων, ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να ανατραπούν τα μέτρα ταξικής γενοκτονίας. Όμως το πιο σημαντικό εμπόδιο είναι πολιτικό: Καμιά εκλεγμένη αστική κυβέρνηση, με ή χωρίς αριστερό πρόσημο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα της χρεοκοπίας του καπιταλισμού με μεσοβέζικες λύσεις, παρά μονάχα με επαναστατικά μέσα.
Η Πρωτοβουλία μας δημιουργήθηκε για να ενώσει τα πιο μάχιμα στοιχεία της εργατικής τάξης από τα κάτω, χωρίς τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αγκυλώσεις και καπελώματα, πάνω σε ένα κεντρικό στόχο: Την οργάνωση της Γενικής (Δημόσιος & Ιδιωτικός τομέας) Πολιτικής (ενάντια σε κυβέρνηση, κράτος, καπιταλιστές, γραφειοκράτες συνδικαλιστές) Απεργίας (για τη παράλυση της καπιταλιστικής παραγωγής και του αστικού κράτους) Διαρκείας (με αδιαλλαξία μέχρι τέλους.) Γιατί όπως σωστά ειπώθηκε το Δεκέμβρη 2008: Βάρκιζα τέλος! Ποιος θα δώσει τη μάχη, με ποια μέσα και για ποιο σκοπό; Μόνο ο εξεγερμένος λαός μπορεί να σταματήσει την καταστροφή, που μας οδηγεί η καπιταλιστική παρακμή. Το δικαίωμα μας στην ζωή είναι αναπαλλοτρίωτο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και θυσία. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη».
Υποστηρίζουμε τον αγώνα της εργατικής τάξης για καταλήψεις εργοστασίων, όπως έγινε με τη Βιομηχανική Μεταλλευτική, επιχειρήσεων/δομών υγείας/στέγης, για να δυναμώσουμε τις γραμμές της επαναστατικής πτέρυγας του εργατικού κινήματος, που δε σκοπεύει να λιβανίζει τους καπιταλιστές, αλλά να τους ανατρέψει, για να περάσει όλη η εξουσία στα εργατικά μας συμβούλια, τα σωματεία μας και τις επιτροπές μας.
26/3/2013
Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/


Text Box: τηλ. επικοινωνίας: 6972004219, 6970967338, 6932383052,6972967981

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου