Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΡΟ: Συζητηση κι Ενημερωση την Παρασκευη 8/3 στο αμαξοστασιο.







Οι αντιστάσεις των εργαζομένων σε καθεστώς επίταξης.
Η συλλογικοποίηση και η οργάνωση είναι η απάντηση στο φόβο και την υποταγή.

            Η εργασιακή μας καθημερινότητα έχει αποκτήσει πλέον και “ταμπέλα”. Η κυβέρνηση επιδεικνύωντας άκρατο αυταρχισμό αποφάσισε την επίταξη των εργαζομένων. Ο ολοκληρωτισμός κράτους και αφεντικών ολοένα και αυξάνεται.
          Τι είναι όμως η επίταξη; Αποτελεί την ταφόπλακα σε κάθε απόπειρα αντίδρασης και αντίστασης; Μας δένει τελικά τα χέρια από το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στην λεηλασία των ζωών μας; Η απάντηση είναι μία και αυτή είναι ΟΧΙ. Δεν πρόκειται να υποταχθούμε. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε όλοι και όλες μαζί να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας. Όπως συμβαίνει συνήθως η παραφιλολογία για το ζήτημα αυτό είναι τεράστια. Καμία ανακοίνωση δεν έχει βγει από το Δ.Σ που να δίνει διευκρινήσεις για το τι ισχύει. Καμία Συνέλευση δεν έχει πραγματοποιηθεί για να δωθούν απαντήσεις και εξηγήσεις. Η ολομέτωπη επίθεση έχει οξυνθεί και κινείται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς. Οι απαντήσεις των εργαζομένων πρέπει να είναι σε ανάλογους ρυθμούς και η επίταξη είναι ένα “βαρίδι” που πρέπει συλλογικά να το βγάλουμε από πάνω μας.
          Προσπαθώντας λοιπόν να διερευνήσουμε τι ακριβώς ισχύει αλλά το κυριώτερο πως θα δράσουμε συλλογικά καλούμε σε συζήτηση-ενημέρωση όλους τους εργαζόμενους την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 13.00 μμ στο κυλικείο του αμαξοστασίου Σεπολίων.

·       Για να γνωρίζουμε τι ακριβώς ισχύει.
·       Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις δράσεις μας.
·       Για να επιβάλουμε την άρση της επίταξης.
·       Για να μη ζήσουμε ως δούλοι.

·       Στη συζήτηση θα συμμετέχουν εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, για να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους από την επίταξη που τους είχαν επιβάλλει και το πως κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν.
·       Θα συμμετέχει επίσης και ο Αποστόλης Καψάλης, μέλος του ΙΝΕ  για τυχόν διευκρινήσεις πάνω στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης.


Αυτόνομο Ενωτικό Σχήμα  - Ταξικό Μέτωπο










[Η αφίσα σε εκτυπώσιμη ασπρόμαυρη εκδοχή-ΚΛΙΚ για μεγεθυνση κι επειτα SAVE για να είναι καλή η ανάλυση]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου