Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΒΟΛΟΣ: Ανακοίνωση εργατικού σχήματος για το λουκέτο του υποκαταστήματος ΙΚΑ

Ανακοίνωση του σχήματος ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑ στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Η ανακοίνωση εξηγεί πως η Ομοσπονδία των συνάδελφων του ΙΚΑ αντιλαμβάνεται τους αγώνες που πρέπει να διεξαχθούν, που συνοψίζεται στο "Τετέλεσται!"

Οι εργαζόμενοι της Ν. Ιωνίας έχουν ζητήσει από το Σύλλογο κινητοποίηση τη Πέμπτη για να μην μπει λουκέτο στο υποκατάστημα, πρόταση που υποστηρίζει το σχήμα.


ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: Τετέλεσται!   Εμείς τι κάνουμε;

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Τη κραυγή αγωνίας χιλιάδων συναδέλφων/ισων που βλέπουν την άβυσσο της καταστροφής ορθάνοιχτη, η Ομοσπονδία μας τη μετατρέπει σε εξώδικα (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ στις 4/3) προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ, ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες δυσλειτουργίες των υπηρεσιών του ΙΚΑ μετά τις απολύσεις των συναδέλφων/ισών της 9Κ και τις αθρόες αποχωρήσεις για συνταξιοδότηση χιλιάδων συναδέλφων. Δηλώνει δε «τετέλεσται»(!!) και ότι «Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα και χειροτερεύουν, υποχρεωνόμαστε να προστατεύσουμε τους υπαλλήλους». Αλήθεια με ποιο τρόπο; Με τις τουφεκιές των κλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων για την 9Κ, μήπως της ΑΔΕΔΥ, τις μάχες ενάντια στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων, με κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα; Όπως υπερασπίστηκε τη μείωση των μισθών μας, την αύξηση του ωραρίου, την απαξίωση των υπηρεσιών;
Μα, η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και οι κατά τόπους σύλλογοι έχει συμφωνήσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012 της διοίκησης του ΙΚΑ και του υπουργείου που είναι υποταγμένο στις μνημονιακές ανάγκες διάλυσης του ΙΚΑ αλλά και όλου του πλέγματος εργασιακών, κοινωνικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Γι αυτό και για τις απολύσεις των συναδέλφων της 9Κ αποφάσισε να κρεμάσει …μαύρες πλερέζες.
Η απάντηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (Ι. Βρούτσης),  σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη τύχη του τοπικού υποκαταστήματος της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, είναι καταλυτική και μνημονιακή: «Μείωση των οργανικών μονάδων των δημοσίων φορέων και οργανισμών κατά 30%» και «Το τμήμα του ακινήτου που καταλαμβάνουν οι διοικητικές υπηρεσίες πιθανόν να καλύψει τις ανάγκες στέγασης των αρχείων του Περ/κού Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου, μέρος των οποίων στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο».  Δηλ. να γίνει αποθήκη! Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του ΙΚΑ στις 8/3, η λειτουργία του καταστήματος αναστέλλεται στις 27 Μαΐου 2013.
Η απάντηση του υπουργού υποστηρίζει ότι ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ είναι αναγκαίος καθώς λειτουργεί με οργανωτικές δομές του ‘50. Έτσι οι φωστήρες της κυβέρνησης κι όσοι τους ανέχονται, αποφάσισαν να πάνε το ΙΚΑ και τις δημόσιες υπηρεσίες στον νέο αιώνα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών αλλά να γυρίσουν όλο τον εργαζόμενο πληθυσμό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις μεταπολεμικές συνθήκες του ’50: μαζική ανεργία, μισθοί πείνας, συσσίτια, αυτοκτονίες και δολοφονίες με μονοξείδιο του άνθρακα.
Η Ομοσπονδία μας και οι τοπικοί μας σύλλογοι έχουν συναινέσει στην καταστροφή κι αυτό φαίνεται από το «πόλεμο» εξωδίκων, την έλλειψη γενικών συνελεύσεων, την έλλειψη ενός προγράμματος διεξόδου από τη κρίση προς όφελος των εργαζομένων. Αντί του συνθήματος «Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, ασφάλιση για όλους», μας εξηγούν ότι ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους εργαζόμενους σε απασχόληση αλλά μόνο μέσα από τα εκατομμύρια των ανέργων και μόνο με μισθούς δουλείας. Συγχαρητήρια κύριοι αλλά αυτά μας λένε οι τροϊκανοί, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ. Η δική σας δουλειά ποια είναι ως εκπρόσωποι των εργαζομένων;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισες να απαιτήσουμε ένα νέο γύρο γενικών συνελεύσεων των συλλόγων μας πανελλαδικά κι αμέσως μετά περιφερειακών συγκεντρώσεων για τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του ΙΚΑ, της δουλειάς μας και των εκατομμυρίων ασφαλισμένων κι ανασφάλιστων.

  • Να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση απολύσεων των συναδέλφων της 9Κ. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΙΚΑ, κανένα λουκέτο υποκαταστήματος.
  • Παραμονή όλων των συναδέλφων/ισων ως ενεργά μέλη των συλλόγων μας με πλήρη δικαιώματα.
  • Απόρριψη του μνημονιακού Σχεδίου Δράσης που οδηγεί στη διάλυση του ΙΚΑ και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Να καταργηθούν οι περιορισμοί στις προσλήψεις. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι αντιδραστικές «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».
  • Οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να φύγουν όλοι και να αναλάβουμε οι εργαζόμενοι τη τύχη της ζωής μας.


11/3/2013

 
                                       Αγώνας για διέξοδο από την καταστροφή

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑ
τηλ: 6972004219, 6932382737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου