Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα για την Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11π.μ.

 
Συνάδελφοι,
η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί την δέσμευσή της να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Χιλιάδες υπάλληλοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα με δραματική μείωση του μισθού τους και από αυτούς οι μισοί θα απολυθούν ενώ όσοι θα ενταχθούν στην «κινητικότητα» θα βρεθούν στις νέες υπηρεσίες σαν νεοεισερχόμενοι με μειωμένο μισθό και χωρίς να απαλλάσσονται από την αγωνία μιας μελλοντικής διαθεσιμότητας. Η ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ  είναι μεγάλη για τις απολύσεις. Με τις χωρίς προοπτική, 24ωρες ή 48ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ και «κατόπιν εορτής» αφού έγιναν οι απολύσεις, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, απέδειξε πως η ικανότητα του να ξεπουλάει αγώνες παραμένει στο ακέραιο.  Ο αγώνας διαρκείας όμως των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου για 6η εβδομάδα δείχνει πως δεν είναι ανίκητοι.

Η ολοκληρωτική χρεοκοπία του καπιταλισμού στην χώρα μας και διεθνώς, αποδεικνύεται πως είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την κοινωνική καταστροφή. Εδώ και τρία χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις που διαχειρίζονται την κρίση, η φορτώνοντας μας τις συνέπειές της, ταυτόχρονα την μετατρέπουν σε ευκαιρία για τα αρπαχτικά του κεφαλαίου. Τρία χρόνια, μας κοροϊδεύουν με τα μέτρα που παίρνονται δήθεν για να γλυτώσουμε τα χειρότερα. Πότε για να σώσουν «μισθούς και συντάξεις» δήθεν, πότε για να «μην απολυθούμε», πότε για να αποφύγουμε μια άτακτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Όχι μόνο δεν αποφύγαμε με τα μέτρα τους τίποτε από αυτά αλλά τα ίδια τα μέτρα επιταχύνουν όλες τις καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες της κρίσης.

Ο αγώνας μας λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίζει και να ακυρώνει κάθε αντεργατικό και αντιδραστικό νομοσχέδιο που απολύει εργαζόμενους μειώνει μισθούς και καταργεί δικαιώματα σήμερα. Αυτό που απαιτείται όμως, είναι η άμεση πάλη για την οργάνωση από τα κάτω, με μαχητικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές και Κέντρα αγώνα, και κάθε μορφή αυτο-οργάνωσης, της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ώστε να ενώσει τους εργαζόμενους σε μια αποφασιστική μάχη ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα. Για αυτό η μάχη που έχουμε μπροστά μας, είναι αγώνας εδώ και τώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ελπίδα για τους εργαζόμενους όσο δεν καταργούνται τα μνημόνια όσο δεν κόβεται η θηλιά του χιλιοπληρωμένου τοκογλυφικού χρέους.

Σε παράλληλη γραμμή με την πολιτική της κυβέρνησης κινείται η διοίκηση του ΤΕΕ και ο Πρόεδρός του Χ. Σπίρτζης. Από την μια ιδιωτικοποιείται το ΤΕΕ, και από την άλλη εφαρμόζεται κάθε αντιδραστικό μέτρο σε βάρος των εργαζόμενων, με απολύσεις συμβασιούχων, περικοπές μισθών, επιδομάτων, αύξηση του ωραρίου κλπ. Η διοίκηση του ΤΕΕ αρνείται να καταβάλλει ακόμη και τα ελάχιστα που επιδίκασε ο «Άρειος Πάγος» στους εργαζόμενους, λοιδορώντας όσους τα διεκδικούν. Περιφρονώντας κάθε έννοια δικαίου και έχοντας οδηγό μόνο την εργοδοτική αναίδεια και αυθαιρεσία, η διοίκηση του ΤΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), φορτώνει πρόθυμα στους εργαζόμενους κάθε μνημονιακό αντεργατικό μέτρο, ενώ κάνουν πλάτες, στις αυθαιρεσίες όταν εφαρμόζετε ο νόμος της ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις στο ΤΕΕ.

Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή:

ü      Άμεση πρόσληψη των συμβασιούχων που δικαιώθηκαν < Να μην ασκηθεί έφεση σε αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους < Να ακυρωθούν οι εκδικητικές μετακινήσεις εργαζόμενων στο ΤΕΕ < Να προσληφθεί γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας στο ΤΕΕ < Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΤΕΕ < Κάλυψη των παγίων δαπανών του ΤΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό < Να δοθεί το ποσό που οφείλει το ΤΕΕ στους εργαζόμενους για τα αναδρομικά των 176€

ü      Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. < Διαγραφή του δημόσιου χρέους. < Να απαγορευτούν οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα < Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων κάτω από εργατική εξουσία και εργατικό έλεγχο < Κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, έξω η τρόικα. < ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
 


πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
 
14 Οκτωβρίου 2013

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου