Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της πρωΑΚΑΕ που μοιράστηκε στη συνέλευση των εργαζόμενων ΕΚΠΑ, χθες Παρασκευή 18/10.



ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!
Να αποσυρθεί η απεργοσπαστική τροπολογία για την απογραφή!

Συνάδελφοι,

      6 εβδομάδες αγώνα έκαναν την κυβέρνηση των μνημονίων, παραζαλισμένη άλλοτε να απειλεί, άλλοτε να παρακαλάει και άλλοτε να ψάχνει νέους δούρειους ίππους ενάντια στους απεργούς ώστε να περάσει τις απολύσεις. Η αστική δημοκρατία της είναι στενός κορσές και για αυτό την πετάει σαν τριμμένο ρούχο για να φορέσει την στολή του αστυνόμου. Απειλεί με αργία …όποιον δεν δεχθεί την απόλυσή του, απαιτώντας στην κορύφωση της απεργίας να ακυρώσουν οι εργαζόμενοι μόνοι τους τον ίδιο τον αγώνα τους.

Δεν είναι όμως μόνο η κυβέρνηση που βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Η θλιβερή ΑΔΕΔΥ σιωπά περιμένοντας βδομάδα την βδομάδα να σβήσει και αυτός ο αγώνας ώστε ήσυχα ήσυχα να πάνε οι απολυμένοι στα σπίτια τους βουτηγμένοι στην απελπισία και την απογοήτευση όπως χιλιάδες άλλοι. Η αγωνία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συμμάχων του είναι μήπως το παράδειγμα το δικό σας το ακολουθήσουν και άλλοι εργαζόμενοι. Μήπως όσο παρατείνεται ο αγώνας αυτός συναντηθεί και με άλλους εργαζόμενους και τους ξεπεράσει.

Από τη μια λοιπόν ο πανικός της κυβέρνησης και από την άλλη ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΑΔΕΔΥ αισθάνεται το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Παραδέρνει πασχίζοντας να κερδίσει χρόνο επενδύοντας στην ήττα των εργαζόμενων ώστε να μπορεί να συνεχίσει να συστήνει σαν μοναδική λύση την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό. Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους με την απογραφή, η κυβερνητική ΑΔΕΔΥ με την σιωπή της μας παραδίδει χειροπόδαρα δεμένους κηρύσσοντας μια 24ωρη μετά από ένα μήνα σχεδόν.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια

Τα μάτια όλων των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα είναι στραμμένα επάνω σας. Αν κάνετε πίσω σας περιμένουν απολύσεις. Η μόνη διέξοδος είναι να συνεχίσετε και να παλέψετε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους μέχρι την νίκη. Κοιτάξτε γύρω σας: απολυμένοι εργαζόμενοι εγκαταλειμμένοι από την φαμφαρόνα συνδικαλιστική γραφειοκρατία μετανιώνουν για την ατολμία τους. Δείτε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών: δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την απόλυσή τους και δουλεμπορικά εργολαβικά συνεργεία άρπαξαν τις δουλειές τους θησαυρίζοντας με το χρήμα του έλληνα φορολογούμενου. Οι σύλλογοί τους με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων τις εγκατέλειψαν στην μοίρα τους αντί να πετάξουν με τις κλωτσιές τους εργολάβους και τους απεργοσπάστες που πήραν τις δουλειές των απολυμένων.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταλαβαίνουμε πως, αυτό που κρίνεται είναι η ίδια η ζωή μας. Οι 24ωρες και 48ωρες σκόρπιες απεργίες είναι στάχτη στα μάτια μας. Η κυβέρνηση με την απεργοσπαστική ρύθμιση της απογραφής πολιτικοποιεί τον αγώνα μας. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να κατέβουν σε κοινούς αγώνες βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια την κυβέρνηση, θέτοντας το ζήτημα της επαναστατικής ανατροπής αυτής της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης, με προοπτική την εξουσία των εργαζομένων.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να πέσει η κυβέρνηση μαζί με τα στηρίγματά της. Αυτό επιβάλουν οι 12.500 διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο που είναι σε εξέλιξη, οι δεκάδες χιλιάδες που ακολουθούν και οι ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα που περιμένουν νέες μειώσεις του μισθού τους, και χειροτέρευση συνολικά των εργασιακών σχέσεων.
Για την ανατροπή της κυβέρνησης του κεφαλαίου.
Για να σταματήσουμε να πληρώνουμε με ότι μας έχει απομείνει και την ίδια την ζωή μας, το χρέος, την τοκογλυφία ντόπιων και ξένων δανειστών.
Για την πάλη για εργατική εξουσία.
18/10/13

πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου