Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο διανύουν ήδη την 4η εβδομάδα απεργιακού αγώνα.
4 εβδομάδες αγώνα ενάντια στα επιχειρήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που για μήνες τους εγγυόταν πως θα «εξαιρεθούν» από τις απολύσεις.
4 εβδομάδες απεργία με εκλεγμένη απεργιακή επιτροπή, με περιφρούρηση των χώρων εργασίας από απεργοσπάστες αλλά και ενάντια σε καλοθελητές μεγαλοκαθηγητάδες, οι οποίοι αδιαφορούν για τον αγώνα των απεργών για την δουλειά και την ζωή τους.
4 εβδομάδες αγώνα έκαναν την κυβέρνηση των μνημονίων, παραζαλισμένη άλλοτε να απειλεί, άλλοτε να παρακαλάει και άλλοτε να ψάχνει νέους δούρειους ίππους ενάντια στους απεργούς ώστε να περάσει τις απολύσεις.
Συνάδελφοι,
Εδώ και τρία χρόνια οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται την κρίση, φορτώνοντας μας τις συνέπειές της, προς όφελος των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων. Τρία χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν με τα μέτρα που παίρνονται δήθεν για να γλυτώσουμε τα χειρότερα. Πότε για να σώσουν «μισθούς και συντάξεις», πότε για να «μην απολυθούμε», πότε για να αποφύγουμε μια άτακτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Όχι μόνο δεν αποφύγαμε με τα μέτρα τους τίποτε από αυτά αλλά τα ίδια τα μέτρα επιταχύνουν όλες τις καταστροφικές κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες της κρίσης.
Δίπλα στα ψέματα της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ /ΑΔΕΔΥ με την ιδεολογία του ατομισμού και της δήθεν εξαίρεσης κάποιων από τα μέτρα, διασπά τους εργαζόμενους διευκολύνοντας το έργο της τρόικας και της κυβέρνησης. Η αδυσώπητη πραγματικότητα όμως δείχνει πως όχι μόνο δεν εξαιρέθηκαν κάποιοι εργαζόμενοι από τα μέτρα, αλλά όπου οι κυβερνητικές παρατάξεις είχαν ισχυρή παρουσία στα συνδικαλιστικά όργανα, το τίμημα σε διαθεσιμότητες και απολύσεις ήταν μεγαλύτερο. Όσο για τον ιδιωτικό τομέα η πλήρης κατάρρευση μετατρέπεται σε ντόμινο χωρίς τέλος. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στερούνται τα απαραίτητα για την διατροφή τους, ενώ οι κάδοι σκουπιδιών γίνονται πηγή διατροφής για εξαθλιωμένους.
Η υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση κυβέρνηση Σαμαρά & Βενιζέλου, θωρακίζεται με την πρωτοφανή κρατική καταστολή και το μαχαίρι των ταγμάτων εφόδου, που ατιμώρητα σφάζουν δέρνουν και τρομοκρατούν. Οι αποθρασυνόμενοι από την ατιμωρησία νεοναζί, πουλάνε πολιτικό μπραβιλίκι στην τρόικα και την κυβέρνηση. Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του νεοναζί, καθοδηγήθηκε από τον Μιχαλολιάκο και είναι η συνέπεια της κάλυψης που του παρείχαν η αστυνομία, οι υπηρεσίες της  ΕΥΠ και η κυβέρνηση. Το μαχαίρι όμως, του νεοναζί αρουραίου Μιχαλολιάκου, πρέπει να τσακιστεί μαζί με το χέρι που το κρατάει. Και αυτό δεν είναι ξέχωρο από τον αγώνα για λύτρωση του λαού και των εργαζόμενων από τον ζυγό της τρόικας και των τοκογλύφων. Η πάλη για την συντριβή του φασισμού, μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα, είναι έργο και καθήκον της εργατικής τάξης. Αύτη η πάλη πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος: την συντριβή της μήτρας του φασισμού της φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού, το παρακμασμένο και χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα.
Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταλαβαίνουν πως, αυτό που κρίνεται είναι η ίδια η ζωή τους και πως οι 24ωρες και 48ωρες σκόρπιες απεργίες είναι στάχτη στα μάτια μας. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να κατέβουν σε κοινούς αγώνες βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση, θέτοντας το ζήτημα της επαναστατικής ανατροπής αυτής της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης, με προοπτική την εξουσία των εργαζομένων.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να πέσει η κυβέρνηση μαζί με τα στηρίγματά της. Αυτό επιβάλουν οι 12.500 διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο που είναι σε εξέλιξη, οι δεκάδες χιλιάδες που ακολουθούν και οι ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα που περιμένουν μια νέα μείωση του μισθού τους, και χειροτέρευση συνολικά των εργασιακών σχέσεων.
Για την ανατροπή της κυβέρνησης του κεφαλαίου.
Για να σταματήσουμε να πληρώνουμε με ότι μας έχει απομείνει και την ίδια την ζωή μας, το χρέος, την τοκογλυφία ντόπιων και ξένων δανειστών. Για την πάλη για εργατική εξουσία.

3/10/2013
πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου