Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΛΟΣ: Ενημέρωση από την απεργιακή συγκέντρωση.



Με εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή κινήθηκε η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, γεγονός μάλλον αναμενόμενο μετά την προδοτική στάση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο απεργιακό κύμα του Σεπτεμβρίου που αγκάλιασε τμήματα του δημόσιου τομέα. Προδοτική στάση που συνεχίζεται χωρίς καμιά ενοχή (επίσης αναμενόμενο) στην συνεχιζόμενη επί 10 εβδομάδες απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια ενάντια στην κατ’ ευφημισμό …..κινητικότητα.

Το πανό της πρωΑΚΑΕ στο Βόλο, στο οποίο εκ παραδρομής
δεν γράφτηκε η λέξη "πρωτοβουλία"

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στους γραφειοκράτες και του αιτήματος η εργατική τάξη να αποστοιχηθεί από το σφιχτό εναγκαλισμό από όσους έχουν προσχωρήσει στα μνημόνια, εκδηλώθηκε από ένα πρωτοπόρο τμήμα εργαζομένων κι ανέργων στην απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στο Βόλο.

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Μαγνησίας με οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, Rocinalte) κι άλλους αγωνιστές του κινήματος, διατράνωσαν την επιθυμία τους για ενότητα της εργατικής τάξης στη δράση με το σύνθημα ¨μια πορεία χωρίς γραφειοκρατία» καταγγέλλοντας το προδοτικό ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας αλλά και πολλών αμφιταλαντευόμενων δυνάμεων της αριστεράς που συμπορεύονται μαζί τους.

Στη διασταύρωση της οδού Δημητριάδος το ταξικό μπλοκ των παραπάνω δυνάμεων κατευθύνθηκε προς την εφορία Βόλου στα πλαίσια ενός δίωρου αποκλεισμού διαμαρτυρίας για ένα προϋπολογισμό φτώχιας και δημεύσεων της ζωής της εργατικής τάξης.

Παρά το γεγονός ότι οι γραφειοκράτες ανακοίνωσαν ότι θα κατευθύνονταν στην εφορία μέσω Πανεπιστημίου Παπαστράτου, ικανοποιώντας και το αίτημα των διοικητικών υπαλλήλων που απολύονται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το μπλοκ της ανεξάρτητης συγκέντρωσης και πορείας ακολούθησε χωρίς παρεκκλίσεις το πολιτικό σχεδιασμό με μια ικανοποιητική παρουσία εργαζομένων, περνώντας μπροστά από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία πανεπιστημίου επί της οδού Δημητριάδος.
Ο αποκλεισμός της εφορίας ολοκληρώθηκε όταν σχεδόν καταϊδρωμένο το ΕΚΒ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ έφθασαν τελικά στο χώρο της εφορίας.

Η ενότητα στη δράση είναι άκρως απαραίτητη στη βάση πάντα των συνθηκών που επικρατούν μέσα στο εργατικό κίνημα, επιχειρώντας να δοθεί ελπίδα και προοπτική ενάντια στην ηττοπάθεια και τα αδιέξοδα που αναπαράγει η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική μέσα στις γραμμές του εργατικού κινήματος μέσω των γραφειοκρατών που υψώνουν τη φωνή σε διαδηλώσεις και χαμηλώνουν τα μάτια μπροστά στους υπουργούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου