Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Συνεδρίαση του Συντονιστικού ΑΚΑΕ Αθήνας

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού της Πρωτοβουλίας ΑΚΑΕ το Σάββατο 16 Νοεμβρίου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Για την απεργία των Διοικητικών του Πανεπιστημίου, οι οποίοι κλείνουν 10 βδομάδες απεργία τους και έχουν νέα συνέλευση τη Δευτέρα 18/11, στήριξη της δουλειάς του συντρόφου Π., συμμετοχή στις περιφρουρήσεις των απεργών και παρέμβαση με κείμενο μας στη συνέλευση της Δευτέρας.
  • Για την προετοιμασία της 2ης Ανοιχτής Πανελλαδικής συνέλευσης (η 1η είχε διεξαχθεί στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ μετά τη διαδήλωση της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη) που θα γίνει στο Βόλο στις 14-15/12, η Πρωτοβουλία ΑΚΑΕ Αθήνας θα οργανώσει μεγάλη παρέμβαση με κείμενο-πολιτικό πλαίσιο αγώνα για την πανελλαδική συνέλευση, σε εργατικούς χώρους που βρίσκονται μέλη της, στους εργατικούς αγώνες της περιόδου αλλά και σε κάθε εργαζόμενο αγωνιστή στην Αθήνα, με σκοπό να διευρυνθεί η απεύθυνση της Πρωτ. ΑΚΑΕ και να πανελλαδικοποιηθεί η προσπάθεια της.
  • Παρέμβαση στο χώρο του Μετρό με κείμενο για την επιστράτευση των εργαζομένων που κρατάει από τις αρχές του 2013 και διενέργεια σύσκεψης-ανοιχτής συζήτησης της Πρωτ. ΑΚΑΕ με εργαζομένους του Μετρό για το θέμα.
  • Ανάδειξη της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, του πακιστανού εργάτη που δολοφόνησαν δυο χρυσαυγίτες τα ξημερώματα της 17 Γενάρη του 2013. Παρέμβαση σε μεταναστευτικά στέκια με δίγλωσσο υλικό, προσπάθεια επαφών με μεταναστευτικής κοινότητες, συμμετοχή στη συγκέντρωση στα δικαστήρια την Τετάρτη 18/12 στην οδό Λουκάρεως.
  • Συνάντηση του συντονιστικού της Πρωτ. ΑΚΑΕ με το συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών.
  • Λειτουργία εργατικού καφενείου από την Πρωτ. ΑΚΑΕ κάθε δεύτερη Τετάρτη στη λέσχη Υπογείως- Καλλιδρομίου 94, από τις 7 μέχρι τις 11.
  • Αλληλεγγύη στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης μετά από τη μήνυση της Χρυσής Αυγής εναντίον της. Αποστολή κειμένου αλληλεγγύης, στήριξη των κινητοποιήσεων και της συγκέντρωσης στο δικαστήριο, Πέμπτη 12/12 στην Ευελπίδων.
  • Κινητοποίηση για τις δίκες των συντρόφων μελών της Πρωτ. ΑΚΑΕ, Κ. Μ. και Α. Δ..

Ο σ. Κ. δικάζεται στις 20/11 στο εφετείο στην οδό Λουκάρεως -μετά από τρεις αναβολές- με εξωφρενικές κατηγορίες όταν μετά το χτύπημα της αστυνομίας στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2009 που οδήγησε και στο βαρύτατο τραυματισμό της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού, συνελήφθη και χτυπήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα. Η σ. Α. δικάζεται στις 13/12, αντιμετωπίζοντας μήνυση της εργοδοσίας της ΜΕΤΚΑ (Μυτιληναίος) στο Βόλο, επειδή στάθηκε αλληλέγγυα στον αγώνα επαναπρόσληψης τριών απολυμένων εργατών της ΜΕΤΚΑ το 2011. Η Πρωτ. ΑΚΑΕ οργανώνει την υπεράσπιση των συντρόφων με ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία και συνδικαλιστικούς φορείς, με συγκεντρώσεις στα δικαστήρια και μαρτυρίες υποστήριξης στις δίκες τους. Επίσης, θα στηρίξει το πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα που θα γίνει την Παρασκευή 22/11, στη Λέσχη Υπογείως.
  • Αποφασιστικό προχώρημα της ομάδας ιδιωτικού τομέα της Πρωτ. ΑΚΑΕ με νέα συνεδρίαση με βασικό θέμα το σχέδιο εξωστρεφούς παρέμβασης της.
  • Επίσης έγιναν ενημερώσεις, για την συνδικαλιστική δουλειά στο χώρο του ΤΕΕ, την παρέμβαση της Πρωτ. ΑΚΑΕ στο κοινωνικό ιατρείο Πατησίων, τη δρομολόγηση παρεμβάσεων στους άνεργους, που θα εξειδικευτούν στην επόμενη συνεδρίαση του συντονιστικού.
  • Τέλος, ανακοινώθηκε ο οικονομικός απολογισμός από το γλέντι και θα ακολουθήσει η δημοσίευση του στο site.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου