Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΩ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

ΕΞΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

 

Η πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών χαιρετίζει την αγωνιστική συνέλευση των εργαζόμενων του ΕΚΠΑ που έγινε την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου. Με μαζική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, αψηφώντας την κρατική τρομοκρατία, τον εκφοβισμό των ΜΜΕ και τις «νουθεσίες» του σταλινικού ΠΑΜΕ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους με δύο 24ωρες απεργίες μέχρι την Τετάρτη. Η συνέλευση αυτή έγινε κάτω από τον εκβιασμό της απόφασης του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (με στήριξη  ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ) όπου με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε και στα ΜΜΕ αναστέλλει την απεργία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο πριν καν να γίνει η συνέλευση.
Κόντρα σε αυτούς τους εκβιασμούς με μια δημοκρατική, διαδικασία στην μεγάλη αίθουσα τελετών της Πρυτανείας, οι εργαζόμενοι είπαν ένα βροντερό όχι στα σχέδια της κυβέρνησης και των συμμάχων της στο συνδικαλιστικό κίνημα να τους απολύσει διαλύοντας ταυτόχρονα τις δομές του Πανεπιστημίου και των ΑΕΙ.
Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ απόδειξε σε όλους ότι η εργατική τάξη έχει αστείρευτες δυνάμεις. Για 15 εβδομάδες, με υποδειγματικά δημοκρατικές διαδικασίες, οι εργαζόμενοι έχουν αντιμετωπίσει κάθε τέχνασμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σε κατάμεστες συνελεύσεις εκατοντάδες εργαζόμενοι ενημερώνονται συζητάνε και αποφασίζουν.

Η κυβέρνηση αφού εξάντλησε κάθε εκβιασμό προς τους εργαζόμενους, το μόνο που κατάφερε ήταν ο δημόσιος εξευτελισμός, για αυτό αποφάσισε να καταφύγει σε αυτό που ξέρει καλύτερα. Βρήκε καταφύγιο στον οχετό της ιστορίας, στις ποιο μαύρες σελίδες του εργατικού κινήματος. Έτσι κοινοποίησαν στο προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, έγγραφο (αρ. πρωτ. 1016/23/565-α), «του 2ου Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής “τα πρακτικά της από 02-12-2013 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου,  γνωρίζοντας, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της Απεργιακής Επιτροπής την ως άνω ημερομηνία».

Πετώντας στα σκουπίδια λοιπόν την εργατική νομοθεσία και το δικαίωμα στην απεργία, οι υποδειγματικά δημοκρατικές διαδικασίες του υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου γίνονται απειλή για το «2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος». Έτσι για πρώτη φορά τοποθετεί η αστική εξουσία την εργατική δημοκρατία και τις συνελεύσεις των εργαζόμενων, απέναντι στην αστική δημοκρατία. Οι συνελεύσεις των εργαζόμενων είναι καλές όταν ελέγχονται από την «συμμορία των πλεονεχτών και σαλταδόρων» της συνδικαλιστικής καμαρίλας των «Σακκάτων» και των ομόσταυλων τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι δραστηριότητές τους γίνονται αντικείμενο της «Κρατικής Ασφάλειας».

Το εργατικό κίνημα και οι οργανώσεις του πρέπει να καταγγείλει την κυβέρνηση που απλώνει το χέρι της πάνω στις ελευθερίες του εργατικού κινήματος, πάνω στο δικαίωμα στην απεργία και στον αγώνα. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις αλληλεγγύης στους απεργούς του ΕΚΠΑ πρέπει να κόψει τον θράσος του κάθε Σαμαρά του κάθε Βενιζέλου. Ο αγώνας 15 εβδομάδων στο Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάει χαμένος για κανένα λόγο. Η ετοιμόρροπη κυβέρνηση της τρόικας που καταστρέφει τις ζωές μας είναι καιρός να ετοιμάζει βαλίτσες.

Ότι και να κάνουν η 4μηνη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο ένα πράγμα δηλώνει: Η εργατική τάξη έσπασε το κέλυφος της απάθειας και της σύγχυσης και βαδίζει στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής της κυβέρνησης, της τρόικας και του συστήματός τους.

 

πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/
kentroergaton@gmail.com

Το έγγραφο της ασφάλειας που ζητάει τα ονόματα της απεργιακής επιτροπής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου