Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Untitled Document
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Συνάδελφοι,
η απεργία μας μετά από 14 εβδομάδες απεργιακού αγώνα πρέπει να νικήσει!
Η κυβέρνηση που σκοτώνει με το κρύο 13χρονα για να ζεστάνει την καπιταλιστική μηχανή, δεν έχει ούτε υποσχέσεις να μας δώσει.
Ας κοιτάξουμε γύρω μας συνάδελφοι. Ήδη οι πρώτοι απολυμένοι από το δημόσιο κατακλύζουν τους δρόμους. Ήδη εκατοντάδες από αυτούς τρέφονται με συσσίτια και απελπισία. Όλοι αυτοί πίστεψαν σε αυτό που οι δικοί τους «Σακκάτοι» οι δικοί τους κυβερνητικοί συνδικαλιστές τους είπαν, πως δήθεν οι οργανισμοί τους ή οι υπηρεσίες τους θα εξαιρεθούν από τις απολύσεις και την κοινωνική καταστροφή και οι ίδιοι θα διασωθούν. Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές μας μιλάνε με τη γλώσσα του φιλοτομαρισμού και της ταξικής προδοσίας, γιατί είναι η μόνη που γνωρίζουν. Σήμερα δυστυχώς, βλέπουμε δίπλα σε αυτούς και την καθεστωτική «αριστερά» του ΠΑΜΕ να μιλάει την ίδια γλώσσα με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό για να σπάσει την απεργία στο ΕΜΠ δείχνοντας εμπιστοσύνη στον λόγο του Αρβανιτόπουλου και της δωσίλογης στην τρόικα κυβέρνησης.
Ο δρόμος του φιλοτομαρισμού που μας υποδεικνύουν όλοι αυτοί, είναι ο μονόδρομος της καταστροφής μας.
Συνάδελφοι ούτε βήμα πίσω!
Ας θυμηθούμε τους χαλυβουργούς. Όταν έσπασε η απεργία όχι μόνο κανείς απολυμένος δεν επαναπροσλήφθηκε, αλλά απολύθηκαν και οι πρωτοπόροι αγωνιστές.
Ας θυμηθούμε τους καθηγητές, που τους εμπόδισε ο καθεστωτικός συνδικαλισμός να απεργήσουν. Μετά από αυτό, ακολούθησαν χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Η γριά αστική εξουσία με το πρόσωπο της κυβέρνησης δείχνει τα δόντια της για να μας τρομάξει, αλλά είναι πια φανερό πως τα δόντια της είναι σάπια και δανεικά από έναν συνδικαλισμό σε παρακμή και πήλινα πόδια. Δεκατέσσερις εβδομάδες βαδίσαμε τον δρόμο της ταξικής αλληλεγγύης. Η σημερινή απόφασή στη συνέλευσή μας πρέπει να είναι ένα δυνατό ΟΧΙ στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στους διασπαστές των αγώνων της εργατικής τάξης. Η απόφασή μας πρέπει να είναι ένα βροντερό ΝΑΙ στην αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων για να παλέψουμε όλοι μαζί: 
  • Να καταργηθεί η ΚΥΑ που απολύει εργαζόμενους και διαλύει το Πανεπιστήμιο
  • Να καταργηθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Να πέσει η δωσίλογη κυβέρνηση των καπιταλιστών, να πεταχτούν στα σκουπίδια τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι
πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
9 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου