Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ: ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΔΙΚΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ: ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Σε επτά δίκες  80 και πλέον αγωνιστές δικάζονται στη Λάρισα γιατί αντιτάχτηκαν στην εκχώρηση στο εργολαβικό και τραπεζικό κεφάλαιο των δημοσίων δρόμων και την εγκατάσταση αναρίθμητων διοδίων κατά μήκος των εθνικών οδικών αξόνων.

Οι φρονηματικές διώξεις, με πληθώρα άρθρων του ποινικού κώδικα, με σαθρά κατηγορητήρια, γίνονται μετά τις νέες υπέρογκες αυξήσεις των διοδίων, την ιδιωτικοποίηση νερών και λιμανιών, υγείας και παιδείας στο μέσο αναρίθμητων σκανδάλων με τη μυρωδιά δεκάδων δις ευρώ.

Η αρχή του κινήματος κατά των διοδίων πήγε χέρι-χέρι με τη χρεοκοπία της χώρας κι εξέλιξή του σε αναρίθμητες εστίες αντίστασης σε όλη τη χώρα μαζί με τις εργατικές κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων θορύβησαν και θορυβούν όσους ευθύνονται για τη πλήρη οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Οι δίκες, στα πλαίσια της ευρύτερης καταστολής των αγώνων του λαού μας βρίσκει τη δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο τιμόνι της Ευρώπης, με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλεια και χωρίς μέλλον.

Το εργατικό κίνημα θα ανατρέψει τις κυβερνήσεις της φτώχιας και της απελπισίας διαλύοντας κάθε μπάρα και φραγμό που μπαίνει στην ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων.
Το κίνημα των διοδίων ήταν ένα επεισόδιο σε αυτή τη μεγάλη ταξική μάχη και η ταξική αλληλεγγύη είναι απαραίτητος όρος της πάλης μας ενάντια στο αστικό κράτος και το κεφάλαιο.

Απόσυρση όλων των κατηγοριών και πλήρης αθώωση όλων των αγωνιστών.

14/1/2014
Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (Μαγνησίας)
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου