Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΒΟΛΟΣ: Η τύχη του γηροκομείου βρίσκεται στα χέρια και στους αγώνες των εργαζομένων



Το γεγονός ότι γίνεται μια έκτακτη συγκέντρωση παραγόντων για να διαπιστωθεί ότι το Γηροκομείο Βόλου βρίσκεται σε αδιέξοδο, οφείλεται αποκλειστικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στο γεγονός ότι η λειτουργία του ιδρύματος οφείλεται πια στις αποφάσεις των εργαζομένων και κανενός άλλου. Οι απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι, ένα φαινόμενο που αγκαλιάζει πια μεγάλο τμήμα εργαζομένων όταν η ανεργία δεν έχει χτυπήσει τη πόρτα τους είναι αποτέλεσμα της κρίσης όχι του Γηροκομείου αλλά ολόκληρου του καπιταλισμού. Ενώ οι πασοκοδεξιοί κυβερνώντες έσωσαν τις τράπεζες δίνοντας σχεδόν 200δις€, χρεοκοπώντας τη χώρα, κυβερνήσεις, τραπεζίτες, επιχειρηματίες κι έμποροι όπλων είχαν αλισβερίσια με δις ενώ για το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ.
Το νέο, υπό ανάληψη καθηκόντων ΔΣ, δεν έχει κανένα λόγο να αναλάβει τη διοίκηση του ιδρύματος αν δεν λάβει τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις από τους εργαζόμενους ότι θα κάνουν……υπομονή.
Η σωτηρία όμως του Γηροκομείου δεν μπορεί να βασιστεί σε όσους μέχρι σήμερα βούλιαξαν τους εργαζόμενους στη δυστυχία και την ανεργία, στα μεροκάματα φτώχιας και διαλύουν κάθε τι που ήταν υπό δημόσιο έλεγχο και δημιουργούσε μια στοιχειώδη κοινωνική προστασία.
Λύση δεν υπάρχει μέσα στη δίνη της κρίσης και να υπάρξει μια «όαση» εξαίρεσης για κάποιους. Η λύση ή θα είναι για όλους μας ή για κανέναν. Ακόμα και σήμερα με τη φτώχια να εξαπλώνεται παντού κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος όλων μας. Η κρίση ισοπεδώνει τα πάντα και το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο αγώνας.
Απαιτείται άμεση δράση των εργαζομένων και των φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο μαζί με όλες τις δομές (κρατικές ή ιδιωτικές) υγείας και όλα τα μαχόμενα τμήματα της εργατικής τάξης γιατί καμιά υπόσχεση δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων
  • Πλήρης οικονομικός έλεγχος του Γηροκομείου από εκπροσώπους των εργαζομένων
  • Άμεση χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία του Γηροκομείου
  • Δωρεάν πρόσβαση όσων έχουν ανάγκη στις δομές υγείας και πρόνοιας
  • Ούτε ένα ευρώ για τους δανειστές, τοκογλύφους. Πλήρης και μονομερής διαγραφή του χρέους.
  • Κοινός αγώνας όλων εργαζομένων και των ληπτών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας για την ανατροπή των καταστροφέων της ζωής μας για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση κι εξευτελισμό.
Τέλος, σας καλούμε στην διαμαρτυρία-κινητοποίηση που οργανώνεται στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης για την υγεία την Πέμπτη, 30/1, 5μμ, στην πλ. Αγ. Νικολάου.


25 Γενάρη 2014
πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου