Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση της ΠΕΚΟΠ στο ΤΕΕ για απλήρωτες και ανασφάλιστες καθαρίστριες

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β τηλ. 6974029211-6973837993
Email.pekop1999@gmail.com
ΑΘΗΝΑ 20-2-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισες -οι,
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών Αττικής έκανε παρέμβαση στην Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ώστε να ενημερώσει για τις καταγγελίες που είχε από μέλη της τα οποία εργάζονταν εκεί και ήταν για μήνες απλήρωτες και ανασφάλιστες.

Παρουσία και μελών του Δ.Σ. του τακτικού προσωπικού (ΣΕΤΕΕ) συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Χρήστο Σπίρτζη και ενημέρωσε για το ζήτημα που αφορούσε σε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας με απλήρωτες και ανασφάλιστες εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΤΕΕ. Επισήμανε μάλιστα πως υπάρχουν ελλείψεις που αφορούν στην πρόσληψη των εργαζόμενων (είτε δεν εμφανίζονται στις καταστάσεις ότι είναι εργαζόμενες στο ΤΕΕ είτε ότι ο εργοδότης έχει ψευδώς δηλώσει στον ΟΑΕΔ οικειοθελή αποχώρηση για κάποιες). Την επόμενη μέρα (20 Φεβρουαρίου) που έγινε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ, αποκαλύφθηκε πως οι εργαζόμενες ενώ δούλευαν καθημερινά από τον Οκτώβριο εμφανίζονται να έχουν προσληφθεί μετά τις 13 Φεβρουαρίου του 2014!

Επέστησε την προσοχή της διοίκησης του ΤΕΕ στον κίνδυνο να κινηθεί ο εργολάβος εκδικητικά απέναντι στις εργαζόμενες μετά τις καταγγελίες και τέλος δήλωσε πως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το ΤΕΕ αφού διαπιστώσει τις παραβάσεις του εργολάβου οφείλει να τον κηρύξει έκπτωτο.

Σε αναμονή των δεσμεύσεων του προέδρου του ΤΕΕ κ. Χρ Σπίρτζη πως θα λυθεί το θέμα, το Δ.Σ. της ΠΕΚΟΠ παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

η Πρόεδρος                                        η Γ. Γραμματέας

Βλασία Παπαθανάση                          Παρασκευή Κυτιάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου