Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ Praktiker

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ Praktiker
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
& ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Η ηθική αυτουργία της εργοδοσίας στην  αυτοκτονία του συναδέλφου μας στο Praktiker, που εξαναγκάσθηκε σε «οικειοθελή» παραίτηση, βάζει σε όλη την εργατική τάξη με επιτακτικό τρόπο το ζήτημα της καπιταλιστικής κρίσης και των συνεπειών της σε όλους τους εργαζόμενους. Η μαζική εξαθλίωση των όρων ζωής των λαϊκών τάξεων συμπληρώνεται με την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων και με την αχαλίνωτη εκμετάλλευση.
Ο κάθε κεφαλαιοκράτης, το κάθε αφεντικό με την άνεση που του προσφέρει η τεράστια δεξαμενή των ανέργων, η σύγχρονη «κοιλάδα των δακρύων», ασκεί με ιδιαίτερη σκληρότητα και αυθαιρεσία την εξουσία του πάνω στους εργαζόμενους  απομυζώντας και την παραμικρή ικμάδα τους. Η συγκυβέρνηση της ΝΔ ΠΑΣΟΚ η πιστή συνεργάτης της τρόικας, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις παρέδωσε τους εξαθλιωμένους ανέργους δεμένους χειροπόδαρα στη διάθεση του κεφαλαίου για απεριόριστη εκμετάλλευση. Με την απροκάλυπτη πια παρέμβαση της κυβέρνησης στην ταξική πάλη ο εργάτης παραδίδεται στη λεηλασία του κεφαλαίου δεμένος χειροπόδαρα. Ο νεκρός συνάδελφός μας είναι καρπός αυτής της λεηλασίας, της ζωντανής εργασίας που το πλαίσιό της καθορίζεται από την κυβέρνηση.
Αν, όμως, η διοίκηση μιας καπιταλιστικής επιχείρησης όπως του Practiker, δηλαδή, η «καρδιά ενός άκαρδου πράγματος», δεν αισθάνεται τύψεις, ο θάνατος του εργαζόμενου στο Practiker για την εργατική τάξη είναι μαχαιριά στο σώμα της, που αιμορραγεί από τα μνημόνια και την κρίση.
Ως πότε όμως συνάδελφοι; Ως πότε θα σιωπά η εργατική τάξη μπροστά στην καταστροφή των όρων της ζωής της;
Το ποτήρι της ταξικής οργής μας ξεχείλισε! Οι νεκροί από τις αυτοκτονίες, οι εγκαταλελειμμένοι συμπολίτες μας στην Κεφαλονιά, οι πεινασμένοι, οι ανασφάλιστοι, οι πυρπολημένοι από ξυλόσομπες και μαγκάλια μαζί με τον συνάδελφό μας που «αυτοκτόνησε» φωνάζουν:
Φτάνει πια με το σύστημα της λεηλασίας του ανθρώπου!

Το σύστημα αυτό, που στην κατάρρευσή του απειλεί να μας θάψει στα ερείπιά του, πρέπει να παραμεριστεί και να ανοίξουν οι ορίζοντες της κοινωνίας σ’ έναν κόσμο αδελφοσύνης, χωρίς εκμεταλλευτές, αντάξιο του ανθρώπου. Ένα κόσμο που η ζωή θα αξίζει στην κάθε της στιγμή γεμάτη δημιουργία και ανθρωπιά.
Έναν κόσμο σοσιαλιστικό που θα καλλιεργεί και δεν θα αντιμάχεται το ανθρώπινο στον άνθρωπο. Με τους εργαζόμενους αφέντες στην παραγωγή και την κοινωνία.
Πέμπτη 20/2/14
Κατάστημα Praktiker, Ιερά οδός 339, Αιγάλεω-Χαιδάρι
6 το απόγευμα


Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου