Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ιδρυτική συνάντηση για συνέλευση εργαζομένων ανέργων στο 7ο διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας: Πέμπτη 20 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο Ευελπίδων


ΚΕΙΜΕΝΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι, από το 7ο διαμέρισμα της Αθήνας (Γκύζη, Αμπελόκηποι, Πολύγωνο) και παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε στη δημιουργία μιας σταθερής συνέλευσης αποτελούμενης από εργαζόμενους και ανέργους  οι οποίοι είτε διαμένουν στην περιοχή του 7ου διαμερίσματος της Αθήνας είτε εργάζονται σε αυτό. Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί αναγνωρίζουμε πως η παρέμβαση στην περιοχή μας, πάνω στα ζητήματα της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, της πάλης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, είναι εξαιρετικά αναντίστοιχη με τις οξύτατες ανάγκες αυτής της πάλης. Πολύ περισσότερο, που στην ένταση της καπιταλιστικής κρίσης, την χωρίς όριο επίθεση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων σε κάθε ιστορικά διαμορφωμένο εργατικό δικαίωμα, την εμφάνιση του ρατσισμού και του νεοναζισμού, την ένταση της καταστολής, την ύπαρξη άστεγων εργαζόμενων και ανέργων, υποσιτιζόμενων παιδιών εργατικών οικογενειών και στην περιοχή μας, η εργατική παρέμβαση οφείλει να προσλάβει και ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, που θα οδηγούν στην αγωνιστική δράση. 


Επιθυμούμε λοιπόν να δημιουργηθεί στην περιοχή του 7ου διαμερίσματος μια συνέλευση με κύρια κριτήρια δράσης:
Την ανεξαρτησία από κυβέρνηση-εργοδότες-συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Για την ενωτική ανεξάρτητη δράση των ίδιων των εργαζομένων.
Την ανεξαρτησία και την πάλη ενάντια στο αστικό πολιτικό σύστημα, την όποια διαχείριση αυτού του συστήματος και της κρίσης του, που απειλεί να συμπαρασύρει όλη την κοινωνία στην παρακμή του.
Την ενότητα στην πάλη μας, ανεξάρτητα από ειδικότητα, επάγγελμα, αν εργαζόμαστε στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, εθνικούς, φυλετικούς ή άλλους κατακερματισμούς που επιδιώκει να βαθαίνει το καπιταλιστικό σύστημα για να διαιρεί τους εργαζόμενους.


Την πάλη για τα άμεσα συμφέροντα και ανάγκες των εργαζόμενων και των άνεργων, πέρα από τα  ζητήματα εργατικής εκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης τους, της ίδιας της ποιότητας ζωής και των όρων επιβίωσης, όπως τα ζητήματα της υγείας, της διατροφής, της στέγης, της υπεράσπισης των δημόσιων και ανοιχτών χώρων στην περιοχή μας για κάθε εργαζόμενο και άνεργο χωρίς κανένα αντίτιμο κ.τ.λ.


Την πάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων, συνδέοντας τα με αυτά όλων των καταπιεσμένων και αναδεικνύοντας την ανάγκη για κοινό αγώνα.


Την από κοινού δράση με οποιονδήποτε αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και τη σημασία του αγώνα των εργαζομένων και των ανέργων. Τη στοχευμένη παρέμβαση με ταξικά εργατικά χαρακτηριστικά.


Τη δημιουργία αγωνιστικών γεγονότων στην περιοχή του 7ου, τη σύνδεσή τους με ευρύτερες αγωνιστικές κινήσεις των εργαζομένων και των ανέργων, για την κοινή απεργιακή και χειραφετητική πάλη μας.


Πάνω στα κριτήρια τα οποία συγκροτούμαστε, μπορεί να είναι ανοιχτή, εργατικά δημοκρατική, η συζήτηση πάνω στη διατύπωση των επιμέρους διεκδικήσεων που μπορούμε να διατυπώσουμε, στην επιλογή των συγκεκριμένων αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η Συνέλευση Εργαζομένων και Ανέργων 7ου Διαμερίσματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου