Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τακτική συνέλευση της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Αττικής

Κάλεσμα στην τακτική συνέλευση
της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Αττικής
Κυριακή 6 Απριλίου 12:00μ.μ στην λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94
  


Η μηνιαία τακτική της συνέλευση της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Αττικής, θα διεξαχθεί ακριβώς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – ουσιαστικά τρίτο μνημόνιο - την Κυριακή που μας πέρασε και πριν τη γενική απεργία της Πέμπτης 9 Απριλίου.
Το νέο πολλαπλό χτύπημα με το πολυνομοσχέδιο στον κόσμο της εργασίας έρχεται με την καταχώρηση και το βάθεμα του μοντέλου εργασίας, συνέχιση αναδιάρθρωσης του δημοσίου με απολύσεις κλπ, την αντιδραστική αναθεώρηση στην προκήρυξη απεργιών, αλλά και τη γενικότερη υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής των εργαζόμενων (γάλα, φάρμακα κλπ).
Το κυβερνητικό success story γκρεμίζεται στη δίνη της κρίσης αλλά και στην καθημερινότητα της ανεργίας, της ανέχειας, της απλήρωτης εργασίας, των απολύσεων. Κανένα κομμάτι της τάξης μας, είτε εν ενεργεία στη δουλειά, είτε στην ανεργία, είτε στη σύνταξη, δεν θα δει καλυτέρευση της θέσης του από τα ψίχουλα που πανηγυρικά θα μοιράσει η κυβέρνηση – στο μεγαλύτερο μέρος σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Εξάλλου και αυτά ακόμα τα έχει πληρώσει με τη φορολογία, την αποψίλωση παιδείας, υγείας, τις περικοπές στα φάρμακα κλπ. ο λαός.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ πιστή στο ρόλο της σαν κυβερνητικού εταίρου δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, αποδοχής του μνημονιακών νόμων. Σύμβαση, μήνυμα κοινωνικής ειρήνης, (με αντάλλαγμα μερικά εκατομμύρια ευρώ για το σχολείο ‘συνδικαλιστών στελεχών’ της και το μεγαλύτερο μπάσιμο στα προγράμματα ανέργων).
Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Αττικής στη συνέλευση της θα αποτιμήσει την παρουσία της στις απεργίες του δημόσιου τομέα και τις λοιπές δραστηριότητες της του προηγούμενου διαστήματος, θα σχεδιάσει την παρέμβαση της για την γενική απεργία της 9 Απρίλη.  Επίσης θα προγραμματίσει τις παρεμβάσεις της για το επόμενο διάστημα, κόντρα στο κλίμα εκλογικής αναμονής που καλλιεργεί το κοινοβουλευτικό σκηνικό.

Το Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου