Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 
ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
 Η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου να αναγνωρίσει το προφανές, διατάσσοντας την επιστροφή στην δουλειά των απολυμένων καθαριστριών, έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που σαν κοινός μπράβος των τοκογλύφων, αρνήθηκε την εφαρμογή της δηλώνοντας πως: «…τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.».
«ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας» για την κυβέρνηση είναι μόνο τα συμφέροντα των τοκογλύφων. Η ζωή των εργαζόμενων και το ψωμί των παιδιών τους, είναι αδιάφορα για την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.  Η δικαστική απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωσε τον αγώνα τους, για την κυβέρνηση είναι ένα κουρελόχαρτο, στο βαθμό που έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις των μνημονίων για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στο δημόσιο. Για τη αστική δικαιοσύνη ο μόνος ρόλος που είναι αποδεκτός από καθεστώς έκτακτης ανάγκης, είναι να βγάζει παράνομες τις απεργίες των εργαζόμενων, να νομιμοποιεί την φορομπηχτική πολιτική, τα χαράτσια και τις  Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Για την κυβέρνηση και την διεθνή συμμορία της τρόικας, η λιμοκτονία του λαού οι αυτοκτονίες και η πρωτόγνωρη κοινωνική καταστροφή που έχει δημιουργηθεί από την κρίση του καπιταλισμού είναι θέματα ήσσονος σημασίας.
Σύντροφοι εργαζόμενοι και άνεργοι, η αλληλεγγύη μας είναι το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι στην δωσίλογη κυβέρνηση, την τρόικα και την εργοδοσία. Ο αγώνας των καθαριστριών, για να νικήσει απαιτεί την παρουσία και τη συμπαράστασή μας. Η νίκη τους αύριο στο δικαστήριο θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης και η δικαίωση του αγώνα τους και εξαρτάται από όλους εμάς. Ο αγώνας για την κατάργηση των απολύσεων στο δημόσιο και της διαθεσιμότητας, ο αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων είναι αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Η
πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, καλεί σε συγκέντρωση αύριο στο Υπουργείο Οικονομικών στις 6.30 πμ για περιφρούρηση και  μαζική παρουσία στον Άρειο Πάγο στις 11μμ
Να απαιτήσουμε:
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ & ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
  • ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Κάτω ο κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων
πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-rgaton.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου