Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τακτική Συνέλευση της πρωτοβουλίας μας: Δευτέρα 7/7 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
Δευτέρα 7 Ιουλίου  7:00μ.μ
στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, Σύνταγμα

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών παίρνει θέσεις μάχης απέναντι στο νέο γύρο της κυβερνητικής επίθεσης. Οι κυβερνητικοί τριγμοί στο δικομματικό στρατόπεδο, τούτη τη φορά, έρχονται στην επιφάνεια με αφορμή την πώληση της ΔΕΗ αυτή τη φορά, ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και το ‘κάψιμο’ της ΔΗΜΑΡ. Κυβέρνηση-τελευταίο οχυρό ενός συστήματος σε βαθιά κρίση, που πλέον γίνεται ολοένα και πιο καθαρό, στους 1,5 ανέργους, στους νέους χωρίς μέλλον, σε όλο τον κόσμο της δουλειάς, ότι το μόνο που έχει να μας δώσει είναι πείνα, εξαθλίωση και φασισμό. Ο αγώνας για το γκρέμισμα αυτού του συστήματος γεννάει την ελπίδα.
Γι’ αυτό βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Η επιμονή στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην απόλυση τους, κόντρα στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, υπουργείου οικονομικών, δικαστών, δίνει κουράγιο σε όλη την εργατική τάξη. Η διάρκεια του αγώνα τους στέλνει το μήνυμα σε όλους μας, για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη νίκη.
Καταγγέλλουμε την επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Η συμμαχία κυβέρνησης, δικαστών και παλιάς εργοδοσίας του εργοστασίου προσπαθεί να πατάξει το παράδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ για λειτουργία του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργάτες. Είναι άλλο ένα δείγμα ότι για τους κρατούντες τα παραδείγματα άμυνας, αξιοπρέπειας και συλλογικής αντίστασης της εργατικής τάξης πρέπει να χτυπηθούν. Είμαστε στο πλευρό τους στηρίζοντας τις πολύμορφες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην επαναφορά της παλιάς εργοδοσίας, για το δικαίωμα των εργαζομένων στο χώρο παραγωγής, στη δουλειά, στη ζωή.
Σχεδιάζουμε την οργάνωση της πάλης ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις αξιολογήσεις, τα κλεισίματα στο δημόσιο τομέα. Όχι μόνο από τη σκοπιά της υπεράσπισης του δικαιώματος στη δουλειά, ενάντια στις νέες στρατιές ανέργων, αλλά και ενάντια στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, της μετακίνησης, των κοινωνικών υπηρεσιών. Το αστικό κράτος, στα πλαίσια της γενικής κρίσης του συστήματος, πετάει από πάνω του τις κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικοποιεί ακόμα και το ρεύμα και το νερό, απολύει, εξαθλιώνει, καταρρακώνει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων του, πυροδοτεί την απαξίωση και την καταστροφή της ζωής.
Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έρχονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, την απληρωσιά, τη γενικευμένη ανασφάλεια, το νέο κύμα απολύσεων. Οι εργασιακές συνθήκες Μανωλάδας, εμφανίζονται στην ατμομηχανή του ελληνικού καπιταλισμού, τον τουρισμό, όταν υπάρχουν αγγελίες για θέσεις εργασίας που η αμοιβή τους είναι η διαμονή ή το φαγητό της ημέρας.
Δραστηριοποιούμαστε στην οργάνωση της πάλης των ανέργων γιατί θεωρούμε ότι οι άνεργοι είναι κομμάτι της εργατικής τάξης, το πιο χτυπημένο κομμάτι της. Το σύστημα τους όταν δεν τους σπρώχνει συστηματικά στην απογοήτευση, τον ατομισμό, την εξαφάνιση, πάνω απ’ όλα στην απουσία από τις συλλογικές απαντήσεις και το κίνημα, τους χρησιμοποιεί σαν ‘ωφελούμενους’, για να κατοχυρώσει την εργασία χωρίς δικαιώματα, την εργασιακή ανασφάλεια και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών.
Στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στα αφεντικά το κράτος και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, παλεύουμε για τη δημιουργία Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα των Εργατών που θα ενώσουν τους εργαζόμενους, τους απολυμένους και τους ανέργους, ντόπιους και μετανάστες σε κοινή δράση για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης και το άνοιγμα του  δρόμου για την εξουσία των εργατών, για να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας.

πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου