Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση στην απεργία των Γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συντρόφισσες -οι του δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι και απολυμένοι,

η άγρια επίθεση της συγκυβέρνησης και του φασίστα Υπουργού Υγείας στο δικαίωμα του λαού στην υγεία κλιμακώνεται. Έχοντας ήδη κλείσει νοσοκομεία, έχοντας καταργήσει χιλιάδες κλίνες, έχοντας αυξήσει κατά πολύ τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες για το φάρμακο και τα άλλα έξοδα διάγνωσης νοσηλείας και θεραπείας τους, έχοντας καταργήσει κάθε πρόσβαση 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κομπάζει ότι «συμμαζεύει» τον χώρο της υγείας. Και «συμμαζεύοντας» απολύει. Η  κατάρρευση της υγείας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και της χρεοκοπίας της χώρας αποτυπώνεται με την αυτοκτονία πριν μερικές μέρες του άστεγου στον Ξενώνα Φιλοξενίας Ανέργων στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάρρευση αποτυπώνεται επίσης με την μείωση του προσδόκιμου ζωής και την υποβάθμιση της συγκριτικής διεθνούς κατάταξης σ αυτό το θέμα μετά την εφαρμογή των μνημονίων.

Η απομύζηση της χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους με πρόσχημα τα ληστρικού χαρακτήρα δάνεια που χορήγησαν είναι η αιτία αυτής της κοινωνικής καταστροφής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαχειρίζεται την κοινωνική καταστροφή φορτώνοντας την στον λαό. Το απύθμενο θράσος και απουσία κάθε λογοδοσίας στο λαό επιτρέπουν στον Σαμαρά να μετονομάζει την καταστροφή …σε ανάπτυξη!

Η οργή μας θα τους είχε ανατρέψει αν όλα αυτά τα χρόνια το πιστό σκυλάκι της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν φρόντιζε με σκόρπιες και ασύνδετες κινητοποιήσεις να δώσει χέρι βοήθειας. Δεν δίστασαν να καλούν ακόμη και σε απεργοσπασία όταν ο αγώνας έπαιρνε χαρακτήρα αναμέτρησης όπως στους διοικητικούς του ΕΚΠΑ ή στο ζήτημα της αξιολόγησης, καλώντας τους εργαζόμενους να απειθαρχήσουν στις συνελεύσεις τους ή ακόμη και στις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ.

Δίπλα σ αυτόν το συρφετό με το καρναβάλι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ρεφορμιστική αριστερά δίνει διέξοδο στο σύστημα βγάζοντας τη λαϊκή αγανάκτηση  από τον δρόμο όπου μπορεί να δικαιωθεί για να την οδηγήσει στην “ξέρα” του κοινοβουλευτικού κρετινισμού.

Συντρόφισσες, -οι του δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι και απολυμένοι, η ταξική αλληλεγγύη και η απεργία είναι το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι στην κυβέρνηση, την τρόικα και την εργοδοσία. Ο αγώνας για την κατάργηση των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, ο αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων είναι αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης του Σαμαρά και του Βενιζέλου.


Καμιά προοπτική δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους όσο η θηλιά του χρέους βρίσκεται στο λαιμό της χώρας συνθλίβοντας κάθε δυνατότητα ανάπτυξης. Η λύση στο θέμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι στενά συνδεδεμένη με τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Ποιος όμως είναι ο δρόμος γι αυτό; Είναι οι διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους κάτω από την ευλογία του …Πάπα; Ή μήπως η προσφυγή στα διεθνή φόρουμ των τοκογλύφων που ήδη επέβαλλαν την μετακύλιση του χρέους στο Αγγλικό Δίκαιο ώστε να το διασφαλίσουν ακόμη και από οποιαδήποτε απρόοπτη εσωτερική πολιτική μεταβολή;
Η διαγραφή του χρέους είτε θα είναι μονομερής (επαναστατική) με ανατροπή της κυβέρνησης, κατάργηση των μνημονίων και εργατική εξουσία, είτε δεν θα υπάρξει. Σ αυτό τον δρόμο δύναμή μας είναι η ενότητά σε προγραμματική βάση και όπλο μας η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι να ικανοποιηθούν τα πολιτικά αιτήματα της ανατροπής της κυβέρνησης της διαγραφής του χρέους, της κατάργησης μνημονίων και της εξόδου από την ΕΕ.
 

πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου